Blog

Wawrzyn szlachetny i jego cenny surowiec.

Wawrzyn szlachetny (Laurus nobilis) to roślina pochodząca z regionu śródziemnomorskiego. Liście wawrzynu szerzej znane jako liście laurowe używa się w kuchni. Na pewno wiele osób także kojarzy wieńce laurowe, które stały się symbolem zwycięstwa, a czy słyszeliście o oleju laurowym?

Czytaj więcej
Olej kokosowy. Jak wpływa na naszą urodę?

Pewnie wielu z Was olej kokosowy kojarzy się wyłącznie z kuchnią jako produkt spożywczy używany do pieczenia i smażenia.  Wręcz przeciwnie- jeszcze częściej wykorzystywany jest jako produkt kosmetyczny do codziennej pielęgnacji.

Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel